Правильне зберігання сиру в холодильнику допоможе зберегти його свіжість і смак на тривалий час. Влатка Лейк, експерт з зберігання продуктів, поділилася кількома порадами, які стануть у нагоді як під час свят, так і після них.
Підпишіться на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТверді сири, такі як чеддер або пармезан, найкраще почуваються при температурі 1–7°C. Вони досить стійкі і при належному зберіганні можуть залишатися свіжими місяцями, пише Express.
Свіжі сири – наприклад, моцарела, рікота або фета – потребують більш холодного середовища. Рекомендується зберігати їх у ящику для овочів холодильника, щоб уникнути швидкого псування. Такі сири часто продаються в розсолі, який не слід зливати, адже він подовжує термін придатності продукту.
Сири, куплені в супермаркетах або гастрономах, зазвичай загорнуті у вощену папір, що дозволяє їм "дихати". Якщо такої упаковки немає, її можна замінити фольгою, яка добре підходить навіть для блакитних сирів. А ось харчову плівку краще уникати, оскільки вона затримує вологу і може зіпсувати сирну текстуру.
Популярні статті зараз Долар по 50, безробіття і ціни: фінансист підказав, до чого готуватися українцям на 2025 рік ТЦК не можуть діяти за законом: експерт пояснила причини Зняв гроші або отримав переказ: за що банки почнуть блокувати українцям картки "Сюрприз", який може вдарити по гаманцях: пенсіонерам планують урізати важливу пільгу Показати щеЩе один варіант – герметичний контейнер. Він допоможе уникнути сторонніх запахів у холодильнику, які можуть проникнути у ваш сир. Для особливо дбайливих господарів є хитрість: додайте кубик цукру в контейнер з сиром. Цукор буде вбирати зайву вологу, зберігаючи продукт свіжим довше.
Дотримуючись цих простих порад, ваш сир залишатиметься ідеальним навіть після святкових застолів.
Раніше ми повідомляли, що відключення світла все псує? Як зберігати молочні продукти, щоб вони залишалися свіжими?
Поповнюйте свої запаси вдома: в Україні з'явилися нові ціни на популярні консерви – докладніше на Знай.ua.