Військовий розповів про важку ситуацію на фронті

    Читать на русском Read in English

    Військовий розповів про важку ситуацію на фронті

    Військовий розповів про важку ситуацію на фронті

    Військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявив, що російські війська намагаються повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також створити загрозу в напрямку Оскільського водосховища на Харківщині.

    За його словами, росіяни прагнуть зайняти Часів Яр, щоб створити плацдарм для наступу в бік Костянтинівки, Краматорська та Слов’янська.

    "Ворог і діє, власне, в оперативному плані, поєднуючи свої військові угруповання з Авдіївського напрямку, оскільки у нього головне завдання – повністю зайняти Донецьку область", – прокоментував Тимочко.

    Він додав, що російські війська також намагаються завершити захоплення Луганської області та створити загрози Харківському району, зокрема у бік Оскільського водосховища.

    "Спостерігаємо, що перед противником стоїть завдання – зайняти Часів Яр у короткі терміни, оскільки бачимо ту силу і масу людського ресурсу, який армія РФ задіює у бік Часового Яру", – зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

    Тимочко підкреслив, що російські війська використовують тактику, яку застосовували щодо Авдіївки, зрівнюючи місто з землею за допомогою авіації. Противник також намагається підтягнути резерви з Харківської та Луганської областей.

    "Не скажу, що після Авдіївки для окупантів Часів Яр – ціль №1, але це один з пріоритетних напрямків, які вони намагаються захопити з розрахунку, що у нас є певний брак по снарядах, є певні проблеми по підтримці систем ППО", – зауважив військовий експерт.

    Попри це, на даному етапі значних успіхів або загрози прориву на цьому напрямку немає. Українські війська стримують ворога наявними силами та ресурсами.

    "Якщо у ворога і відбуваються просування у напрямку Часового Яру, то вони є мінімальними", – резюмував Іван Тимочко.