У РФ заявили про 139 загиблих унаслідок теракту в «Крокусі»

    Читать на русском

    У РФ заявили про 139 загиблих унаслідок теракту в «Крокусі»

    У РФ заявили про 139 загиблих унаслідок теракту в « Крокусі »

    Голова ФСБ Росії Олександр Бортников у вівторок заявив, що жертвами теракту в «Крокус Сіті Холі», за останніми даними, стали щонайменше 139 осіб.

    Про це повідомляє Радіо Свобода.

    Бортников заявив, що російське слідство поки що не встановило замовника нападу, а його виконавцями були радикали-ісламісти. Водночас він висловив переконання, що спецслужби України мали до теракту відношення. Дослівно він сказав про «ангажованість» Києва.

    Бортников послався на те, що підозрювані в теракті, намагаючись сховатися, нібито їхали автомобілем у бік України, а також що Україна нібито «здійснювала підготовку бойовиків на території Близького Сходу». Бортников також закликав визнати Службу безпеки України «терористичною організацією».

    Відповідаючи на запитання про те, чи є «законною ціллю» глава ГУР МОУ Кирило Буданов, директор ФСБ заявив, що всі, хто вчиняє злочини «проти Росії та російських громадян», — законна ціль. На питання «чому вони ще живі» Бортников відповів: «Все попереду».

    Бортников визнав, що США передавали Росії інформацію про підготовку теракту, але вона, за його словами, «мала загальний характер». Він також звинуватив у причетності до нападу і спецслужби Заходу, заявивши, що їхня мета – «створити паніку в суспільстві в Росії». Бортников обмовився, що поки що про нібито їхню причетність до нападу є лише «загальна інформація».

    Раніше секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев на запитання репортера, хто стояв за терактом в «Крокусі»: Україна чи ІДІЛ?, відповів: «Звісно, Україна».