Після тривалої перерви РФ вивела в Чорне море ракетоносії – Сили оборони півдня

    Українські військові попереджають, що рівень ракетної небезпеки є дуже високим.

    Після тривалої перерви Росія вивела в Чорне море два ракетоносії, повідомляють у телеграмі Сили оборони півдня.

    «Після паузи довжиною в місяць ворог вивів на бойове чергування в Чорне море 2 підводних ракетоносії. Сумарний залп «калібрів» – до 8 ракет», – йдеться у повідомленні.

    Українські військові попереджають, що рівень ракетної небезпеки є дуже високим.

    14 лютого українська влада заявила, що ударні морські дрони Magura V5 знищили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков» біля берегів окупованого Криму неподалік Алупки. А 5 березня українська розвідка заявила про знищення поблизу Керчі російського корабля «Сергій Котов». Після цього Росія не виводила на бойове чергування в Чорне море свої кораблі.

    Президент України Володимир Зеленський 19 березня повідомив, що війська Росії від початку березня випустили по Україні 130 ракет різних типів, понад 320 «шахедів» і майже 900 керованих авіабомб. Він закликав міжнародних партнерів посилити протиповітряну оборону країни.

    Російські війська фактично щодня обстрілюють територію України з різних видів озброєння. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

    Форум