На Времівському напрямку війська РФ здійсни 18 штурмів, зокрема, неподалік Урожайного – Генштаб ЗСУ

    Військовослужбовець 24-ї механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила заряджає снаряд у самохідну гаубицю 2С1 «Гвоздика» на позиціях поблизу міста Часів Яр в Донецькій області, Україна, 30 червня 2024 року

    Протягом минулої доби зафіксовано 160 бойових зіткнень. На Времівському напрямку війська Росії здійснили 18 штурмів позицій Збройних сил України неподалік Урожайного, Водяного, Макарова, Великої Новосілки та Костянтинівки, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу 14 липня.

    «На Покровському напрямку наші захисники відбили 40 штурмових дій в районах населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Лозуватське, Новоселівка Перша та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки», – вказано у повідомленні.

    За даними штабу, на Куп’янському сили ЗСУ відбили 18 атак біля Синьківки, Вільшаної, Петропавлівки, Новоселівки, Піщаного, Берестового та Стельмахівки.

    «На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 18. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Вільшаної, Петропавлівки, Новоселівки, Піщаного, Берестового та Стельмахівки», – зазначили військові.

    На Лиманському напрямку війська Росії 16 разів атакували неподалік Греківки, Макіївки та Тернів, також на Курахівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак біля Красногорівки, Костянтинівки, Карлівки та Побєди, зазначено у зведенні.

    Крім того, військові повідомили про атаки РФ на Харківському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

    Водночас, за даними аналітиків DeepState, 13 липня війська РФ окупували селище Урожайне на Донеччині. Аналітики додали, що російська армія просунулася біля Олександрополя, Новоселівки Першої та у Макіївці.

    16 серпня 2023 року заступниця міністра оборона Ганна Маляр повідомила, що Збройні сили України звільнили село Урожайне на Донеччині.

    Форум