Угорщина захистить своїх фермерів і вдарить по зернових із України

    Читать на русском

    Угорщина захистить своїх фермерів і вдарить по зернових із України

    Угорщина захистить своїх фермерів і вдарить по зернових із України

    Угорський уряд вирішив допомогти своїм фермерам, ухваливши план із п’яти пунктів. Водночас Будапешт запроваджує нові обмеження на імпорт сільгосппродукції з України.

    Про це під час пресконференції заявив голова Мінсільгоспу Угорщини Іштван Надь.

    В Угорщині заявили, що ЄС ухвалив правильне рішення на початку війни, дозволивши безмитний віз до Європи товарів з України. Однак пізніше це призвело до надлишку с/г продукції на європейському ринку, що також позначилося і на ціновій політиці, саме тому Угорщина незадоволена діями ЄС, який не захищає своїх фермерів, тому Будапешт вирішив вжити своїх заходів.

    При цьому не варто забувати, що Угорщина має дуже натягнуті відносини з Україною. Більше того, вона одна з небагатьох країн ЄС, яка надала мінімальну допомогу Україні після 24 лютого 2022 року.

    Угорщина відмовилася не лише передавати Києву зброю, а й заборонила транзит військової техніки через свою країну.

    11 квітня уряд Угорщини зробив п’ять кроків, щоб нібито допомогти своїм фермерам. Ці вимоги стосуються як продавців, і логістичних компаній. Є й обмеження в імпорті продукції з України навіть якщо товар не українського походження. Під обмеження підпадають усі продукти, виготовлені із зерна, вирощеного в Україні.

    У 2023 році Будапешт заборонив імпорт з України 24 с/г продуктів, включаючи всі зернові, олію, борошно та деякі види м’яса.