Цинізм зашкалює: фірма олігарха Ахметова закликає українців думати про світло самим

    Цинізм зашкалює: фірма олігарха Ахметова закликає українців думати про світло самим

    У вівторок, 23 липня, під час виступу на форумі "Майбутнє української енергетики. Діалоги з NV" виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук порадив українцям самостійно подбати про те, аби полегшити собі наступну зиму

    Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Новини LIVE".

    Дмитро Сахарук радить більше розраховувати на себе, натомість енергетики зроблять усе можливе. У відповідь на прохання дати поради українцям, як підготуватися до зими, фахівець заявив розраховувати на себе.

    Розраховуйте на себе. Я не жартую. Все в наших руках і залежить від кожного з нас. Якщо кожен подумає, що він зможе зробити для того, щоб пройти наступну зиму, і зробить щось з цього, в нього точно зима пройде легше,

    — пояснив Сахарук.

    За його словами, решту зроблять енергетики, які працюють щодня цілодобово. Окрім того, представник ДТЕК очікує, що уряд та всі, хто бере участь у підготовці до зими, пришвидшаться.

    Очікування щодо забезпечення населення електроенергією взимку різняться. Так, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко спрогнозував, якою буде ситуація зі світлом взимку. Він пояснив, що буде краще, ніж влітку. Міністр енергетики Герман Галущенко також запевняє, що невдовзі ситуація зі світлом покращиться. За його словами, це пов’язано з особливостями ремонтної кампанії на об’єктах генерації. Водночас голова Держенергонагляду Руслан Слободян пояснив, що ситуація в енергосистемі України залишається складною, особливо це стосується прифронтових зон.

    Нагадаймо, що руйнування росією електростанцій в Україні сприяє переходу на нові, більш стійкі та екологічні джерела енергії.