Влада Вишневого знову скасувала тендер на нове приміщення для міськради за 190 мільйонів

    вишневе

    Комунальне підприємство "Головне управління комунального господарства" Вишневої міської ради Бучанського району Київської області скасувало повторний тендер на реконструкцію занедбаного кінотеатру під офіс мерії очікуваною вартістю 186 млн₴

    За даними у системі Prozorro, закупівлю скасовано 15 квітня через те, що замовник відхилив єдину подану на тендер пропозицію.

    Так, ТОВ "Максима Буд" пропонувало виконати роботи за 185,73 млн грн, але не додало до своєї заявки гарантійний лист, який вимагався замовником.

    Як повідомлялося, це вже друга спроба місцевої влади витрати сотні мільйонів гривень на нове приміщення для чиновників Вишневого.

    У листопаді 2023 року КП "Головне управління комунального господарства" міськради Вишневого вже замовляло реконструкцію старого кінотеатру "Промінь" під нове приміщення для міської ради за 193 млн₴ При цьому у кошториси реконструкції будівлі кінотеатру під нове приміщення для міськради заклали будматеріали за завищеними цінами.

    Читайте також: Мер Вишневого від "Слуги народу" Діков планує збудувати найдорожче в Україні укриття за 170 мільйонів

    Потребу пояснювали тим, що приміщення, яке міськрада Вишневого займає зараз, виставлене на продаж за 22 млн₴ При цьому аукціон ФДМУ був скасований через кримінальну справу ще до оголошення тендеру.

    Однак після скандалу угоду розірвали. Начальник Київської обласної адміністрації Руслан Кравченко заявив, що розірвати контракт рекомендувала обласна влада. Натомість через чотири місяці тендер на реконструкцію цього кінотеатру оголосили повторно, знизивши очікувану вартість на 7 млн грн – зі 193 млн грн до 186 млн₴

    Директором КП "Головне управління комунального господарства" є Руслан Лисенко, а уповноваженою особою з питань закупівель – Ілона Левченко.

    Мером Вишневого є Ілля Діков ("Слуга народу"). За даними рейтингу регіонального інформаційного агентства "ITV" по статках, отриманих у 2022 році, він очолив топ мерів-багатіїв Бучанського району.

    Автор: Михайло Орлюк