Подоляк розповів, чи залишилися в України ракети до Patriot та Iris-T

    Читать на русском

    Подоляк розповів, чи залишилися в України ракети до Patriot та Iris-T

    Подоляк розповів , чи залишилися в України ракети до Patriot та Iris-T

    Подоляк розповів, що ракети для Patriot та Iris-T ще не закінчилися, але їх уже не вистачає критично.

    Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, яка ситуація в Україні із ракетами до західного ПВО. Як розповів він у коментарі виданню The Guardian , хоча у Києва ще не закінчилися американські ракети ППО Patriot та німецькі Iris-T, Україна відчуває брак критично важливих боєприпасів. "Вони, безперечно, в дефіциті", — сказав він.

    Подоляк розповів, що Росія застосовує нову тактику нападу на електростанції з використанням "до 10 або 12 ракет одночасно", минаючи протиракетні щити Patriot та інші системи протиракетної оборони.

    "Систему перевантажено, — сказав Подоляк в інтерв’ю. — Тепер ми маємо зрозуміти, чи зможемо ми зберегти систему, чи потрібні нам додаткові системи ППО, особливо проти ультразвукових балістичних ракет ракет, і чи зможемо ми відновити зруйновані об’єкти".

    Подоляк підкреслив, що Заходу необхідно зрозуміти, що Росія "веде війну проти цивільного населення", і поскаржився на відсутність засудження міжнародного співтовариства. "Росіяни повністю зруйнували одну із найбільших теплоелектростанцій у Європі. Але ми не бачимо жодних резолюцій Ради безпеки ООН чи будь-яких інших подібних заяв", — сказав він.

    різне qkxiqdxiqdeihrant