Дружина головного податківця Миколаївщини придбала кольє за 592 тис грн —

    Дата: 9 мая, 2024 Автор: operkor 0 Комментарии

    Корнев

    Дружина виконуючого обов’язки начальника головного управління податкової служби у Миколаївській області Романа Корнєва під час повномасштабної війни придбала кольє від французького ювелірного бренду Cartier за 592 тис. гривень. Про це свідчать дані з декларації посадовця, передає Nikcenter.

    Окрім дороговартісного кольє Juste un clou, придбаного у грудні 2022 року, Ірина Корнєва вже має годинник Rolex Daytona, власницею якого стала у 2016 році. Його вартість у декларації не вказана, але в мережі ціна на нього стартує від півмільйона гривень.

    Сам в.о. головного податківця області Роман Корнєв у квітні 2023 року придбав новий Volkswagen id 4 Crozz 2022 року випуску. Згідно з декларацією, авто обійшлося йому всього в 150 тис.₴ Однак ціна на такий Volkswagen на сайтах продажу автомобілів стартує від 1,3 мільйонів.

    Родина Корнєвих з 2019 року володіє житловим будинком площею 237 квадратів та земельною ділянкою на 1200 кв. м у Волинській області, звідки посадовець родом.

    На банківських рахунках Корнєв із дружиною зберігають близько 15 тис. грн і 2 тис. євро, а готівкою – 4,5 тис. доларів, 10 тис. євро та 45 тис. фунтів стерлінгів. Ірині Корнєвій належать 780 тис. грн, 9 тис. доларів, 9,5 тис. євро, та 250 тис. злотих у готівці.

    Загалом торік родина Корнєвих отримала понад 6,2 млн грн доходу. Серед них понад 5,6 млн грн – дохід дружини посадовця від зайняття підприємницькою діяльністю, 25 тисяч гривень соцвиплат та дохід від відчуження рухомого майна. Сам чиновник отримав трохи більше 600 тисяч, серед яких зарплатня в ДПС – 182 тисячі, а також грошове забезпечення військовослужбовців у розмірі 419 тис.₴

    Раніше Сергій Корнєв був керівником столичного ТОВ “Спас Безпека” та приватного підприємства “Кобра-Луцьк”, зареєстрованого у Волинській області. В реєстрі юридичних осіб також зазначено, що він є власником ГО “Волинський обласний спортивний клуб “Отаман”. У 2022 році Корнєв подавав свою кандидатуру на посаду заступника начальника ДПС у Миколаївській області, а у 2023 став в.о. начальника податкової служби.

    Нагадаймо, попереднього головного податківця Миколаївщини Дмитра Прокоф’єва звільнили у квітні 2022 року. Незадовго до початку повномасштабної війни він пішов у 15-денну відпустку та виїхав за кордон. Але після 24 лютого 2022 року так і не повернувся в Україну та перебував за кордоном протягом року. Однак згодом Прокоф’єв заявив, що вважає своє звільнення незаконним і через суд вимагав поновити його на посаді і виплатити зарплатню за період після звільнення.