У ЄС пояснили слова Макрона про введення військ в Україну

    Читать на русском

    У ЄС пояснили слова Макрона про введення військ в Україну

    У ЄС пояснили слова Макрона про введення військ в Україну

    За словами міністра оборони Естонії Ханно Певкура, навчання українських військових може затягуватися через час, який витрачається на перекидання військ через Європу. Швидше було б навчати українських захисників на їхній території.

    Військові з країн Євросоюзу не братимуть участі в бойових діях в Україні, але можуть бути відправлені на територію країни для прискорення процесу навчання українських військовослужбовців.

    Про це розповів міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse, оприлюдненому 1 квітня.

    Очільник оборонного відомства висловив думку, що зараз кожна країна-член НАТО вже має своїх представників в Україні, таких як військові аташе або фахівці, які періодично приїжджають у країну. За його словами, ідея, висунута французьким лідером Емманюелем Макроном щодо відправлення військ в Україну, стосувалася переважно сфери навчання.

    Певкур наголосив, що йдеться виключно про надання навчання українським військовим на їхній власній території. Як приклад він навів ситуацію, коли українські військові проходять навчання у Великій Британії, Естонії та Польщі.

    "Ми задаємося питанням, чи не могли б ми зробити те ж саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, враховуючи, що кожне переміщення через кордон займає певний час. Але це не означає, що європейські солдати воюватимуть в окопах в Україні", — пояснив Певкур.