Армія РФ готується до нового наступу?

    • Російська армія може розпочати наступ не більш ніж на одному оперативному напрямку, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни. Вони припускають, це може бути захід Донецької області, в районі міста Авдіївка, яке захопили російські військові. Тим часом біля Тоненького, що під Авдіївкою, армія Росії направила у бій 36 танків та 12 БМП – ці дані наводить ISW. За інформацією видання Forbes, це був найбільший танковий штурм Росії за понад два роки повномасштабної війни. Що про це відомо? Наскільки масштабним може бути новий наступ РФ? І чи справді російські військові уже зайняли висоти міста Часів Яр? Журналіст Юрій Бутусов докладніше.
    • Що означають кадрові ротації в Офісі президента? Сам глава держави Володимир Зеленський каже, що робить офіс більш функціональним. Він вже звільнив двох заступників Андрія Єрмака, свого першого помічника Сергія Шефіра та кількох радників. І проанонсував, що нові кадрові зміни триватимуть. Чому не звільнили Ростислава Шурму і Олега Татарова? Єрмак посилює вплив? Які ще кадрові зміни готує Зеленський? Та чому відправили Олексія Данілова у Молдову?
    • Після свят: спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що пакет допомоги Україні можуть розглянути після великодніх канікул, орієнтовно – після 9 квітня. Утім, законопроєкт можуть змінити – наприклад, оформити допомогу як кредит Україні. Чи встоїть Україна без допомоги США?

    Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода :

    Форум