РФ забрала майже увесь флот із Криму, залишилися лише "невдахи", – Плетенчук

    Читать на русском

    РФ забрала майже увесь флот із Криму, залишилися лише

    РФ забрала майже увесь флот із Криму, залишилися лише " невдахи ", – Плетенчук

    Основна сила Росії у тимчасово окупованому Криму – Чорноморський флот РФ – наразі практично виведений з півострова. Кораблі, зокрема, ракетоносії росіяни перемістили до пункту базування у Новоросійську.

    У Криму наразі залишається лише один "невдаха" – ракетоносій "Циклон", який за час повномасштабного вторгнення так і не запустив жодної ракети. Про це заявив речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

    Російські загарбники практично повністю вивели кораблі Чорноморського флоту РФ з тимчасово окупованого Криму.

    "Основною силою в них у Криму вважався флот. Зараз він фактично чи не в повному складі Крим покинув. Я маю на увазі, що більшість бойових одиниць, якщо брати носії крилатих ракет, фактично всі перебазовані, крім одного "невдахи", який досі не запустив жодної ракети, хоча і вважається носієм крилатих ракет. Це я про "Циклон" зараз", – розповів він.

    За словами Плетенчука, максимально сховати у Новоросійську окупанти спробували й інші бойові кораблі.

    "Можна сказати, що там залишили якщо не тих, кого не шкода, то тих, кого, мабуть, просто нема де розмістити в пункті базування в Новоросійську. Звісно, там залишається деякий склад кораблів, але найцінніші активи виведені фактично, якщо брати саме кораблі", – підсумував речник ВМФ.