На війні загинув 37-річний Сергій Удовенко

    Читать на русском

    На війні загинув 37-річний Сергій Удовенко

    На війні загинув 37-річний Сергій Удовенко

    У боях із ворогом на Запорізькому напрямку фронту загинув військовослужбовець Нацгвардії Сергій Удовенко з Дніпропетровщини. Чоловік був учасником АТО, до повномасштабної війни працював на шахті.

    Захисникові було 37 років, вдома його чекали дружина й двоє дітей. Про втрату повідомили місцеві видання з посиланням на пресслужбу Криворізького залізорудного комбінату.

    Удовенко Сергій Юрійович, 28.06.1986 р. н., був родом із міста Дальногорськ потім переїхав у Кривий Ріг. Під час своєї трудової діяльності працював на різних підприємствах Кривбасу. Заочно здобував освіту в Криворізькому гірничо-електромеханічному технікумі. У 2012 році працевлаштувався підземним гірником дільниці №23 шахти "Покровська", через рік перейшов на посаду кріпильника.

    Без батька залишилися двоє дітей: на війні загинув 37-річний Сергій Удовенко rxidteiqeqiqrhant

    "Жага до знань та бажання професійно зростати його ніколи не полишали, тож він продовжував навчатися. Неодноразово проходив курси в нашому учбово-курсовому центрі та ДП "Криворізький експертно-технічний центр", – повідомила пресслужба КЗРК.

    Протягом 2015-2016 років Сергій Удовенко брав участь в антитерористичній операції, захищаючи суверенітет і незалежність України. Демобілізувавшись, повернувся до Кривого Рогу та своєї роботи на комбінаті, мешкав із родиною в селі Новопілля.

    Остання його посада на підприємстві – гірник очисного забою дільниці №1 шахти "Покровська". Колеги й керівництво, серед яких Сергій користувався заслуженою повагою, згадують його як сумлінного робітника, професіонала своєї справи.

    З повномасштабним російським вторгненням старший солдат Сергій Удовенко знову став на захист України. Майже два роки, з 30 березня 2022-го, служив дешифрувальником розвідувальних матеріалів із безпілотників у лавах 12-го окремого батальйону Нацгвардії.

    Захисник мав багато планів на життя, які він мріяв втілити вже після Перемоги України. На жаль, 26 березня, під час виконання службово-бойових завдань досвідчений воїн загинув у районі села Роботине на Запоріжжі.

    Без чоловіка залишилася дружина Євгенія Олегівна, без батька – син Микита та донька Кароліна. Попрощалися з Героєм у Новопіллі 31 березня.

    "Невимовний біль щоразу огортає серце, коли сумні звістки сколихують нашу криворізьку землю... Дякуємо батькам за виховання гарного та мужнього сина. Нехай світлі спогади про нього залишаться у серцях рідних, друзів, колег. Ми пам’ятаємо, якою дорогою ціною дістається кожна хвилина мирного життя. Вічна пам’ять та слава полеглому Герою!" – зазначили в КЗРК.