Голова «Укренерго» припустив, що енергопостачання Харкова можуть відновити в межах 2 тижнів

    Володимир Кудрицький, зокрема, вказав на те, що минулої ночі диспетчерський центр «Укренерго» не вводив ніяких обмежень по Харкову

    Енергетики змогли заживити критичну інфраструктуру Харкова та забезпечити енергопостачання містянам, хоч і за графіком – про це розповів на брифінгу 26 березня голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

    Він, зокрема, вказав на те, що минулої ночі диспетчерський центр «Укренерго» не вводив ніяких обмежень по Харкову, обмеження вводяться тільки вдень, коли споживання зростає.

    За словами Кудрицкого, наразі в енергетиків і місцевої влади є три технічні рішення, які вони втілюють одночасно, щоб «те з них, яке спрацює швидше, могло стати тим елементом, завдяки якому ми зможемо повністю усунути обмеження щодо енергопостачання в місті».

    «Усе ще досить важко гарантувати якісь конкретні терміни. Ми говоримо орієнтовно про період сім-десять днів, можливо, до двох тижнів, коли енергетики зможуть відновити в повному обсязі нормальне енергопостачання міста. Треба сказати, що це, звичайно, за умови, що не буде нових масштабних руйнувань», – зазначив він.

    Директор «Укренерго» вказав на те, що під час відновлення енергетичних об’єктів, зокрема, на півдні, вони зазнавали нових атак, «знову щось було знищене або відключене».

    При цьому, сказав Кудрицький, зараз у енергетиків вистачає обладнання, на відміну від минулого опалювального сезону, коли обладнання було в дефіциті:

    «Єдиний стримувальний фактор – час, який потрібен, щоб здійснити всі ремонтні роботи і включити резервні схеми для збільшення подачі електроенергії в місто».

    Він також зазначив, що на вихідних очікується потепління, також у вихідні дні споживання електроенергії зазвичай скорочується, відтак навантаження на енергосистему в Харкові має знизитися.

    У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

    Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

    Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про складну ситуацію в електричних мережах Харківщини. Енергетики почали застосовувати графіки аварійних відключень.

    За даними Міненерго, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

    Форум