Росія вже не використовує Кримський міст для постачання зброї – Малюк

    Росія вже не використовує Кримський міст для постачання зброї «після його ураження українськими спецслужбами», каже Василь Малюк

    Росія вже не використовує Керченський міст для постачання зброї «після його ураження українськими спецслужбами», розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв ’ю телеканалу ICTV.

    «Свого часу ми мали завдання від президента України (Володимира Зеленського – ред.) щодо перерізання військової логістики ворога на тому напрямку. Власне і було проведено дві успішні операції. Зараз ви маєте розуміти, що вони його (Кримський міст – ред.) не використовують для постачання зброї, засобів ураження тощо. До успішних наших уражень за добу там проходили від 42 до 46 потягів, які возили зброю і боєприпаси. Сьогодні там за добу йде чотири-п’ять. Чотири – це пасажиропотік, один з них – це товари загального вжитку. Тобто ворог взагалі не використовує сьогодні міст для постачання зброї та засобів ураження», – сказав він.

    Раніше очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов анонсував «нові сюрпризи» для окупаційних сил у Криму і заявив, що не радить цивільним користуватися Керченським мостом.

    Удари по окупованому Криму відбуваються регулярно, зокрема повідомляють про вибухи поблизу Керченського мосту, що з’єднує окупований півострів із Росією. Влада РФ звинувачує у вибухах армію України або називає їх навчаннями. Київ офіційно підтверджує свою причетність лише до деяких атак.

    Зокрема, секретар української Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов підтверджував причетність Служби безпеки країни до обох ударів по Керченському мосту: в жовтні 2022 року і 17 липня 2023-го.

    Влітку 2023 року тодішній міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю CNN заявляв, що Україна продовжить завдавати ударів в окупованому Криму і атакувати Керченський міст, який з’єднує півострів із Росією.

    Форум