Попри кримінальне провадження: псевдоактивіст Перов продовжує незаконно блокувати ремонт «будинку Замкова» в Києві

    Попри відкрите поліцією кримінальне провадження за фактом перешкоджання бізнесу, псевдоактивіст Дмитро Перов продовжує свою сумнівну діяльність із блокування реконструкції «будинку Замкова». У суботу, 3 лютого, Перов, який називає себе пам’ яткоохоронцем , вчергове залучив групу людей,аби завадити здійсненню законної господарської діяльності навколо будинку у Києві за адресою: вул. І. Франка, 26.

    Техніка, що мала вивозити сміття, була заблокована невідомими людьми. Зважаючи на це, вже у вівторок, 6 лютого, представники блокованого підприємства подали заяву до Шевченківського УП ГУНП про вчинення злочину за ч. 2 ст. 206 КК України.

    Раніше, журналісти видання «СтопКор» у розслідуванні підтвердили, що діяльність підприємців за цією адресою є законною. Однак, схоже, Перова це не спинило і він вдався до більш гучних провокацій, заявивши про своє побиття.

    Зважаючи на те, що абсолютно уся інформація з боку Перова, що стосується цієї адреси є маніпулятивною і спрямована винятково на досягнення його особистих цілей, зокрема, бажанні роботи у департаменту культурної спадщини КМДА, можна припустити, що повідомлення, розтиражовані в окремих ЗМІ про нібито його побиття, є нічим іншим, як маніпуляцією з боку псевдоактивіста. До таких висновків наштовхує аналіз медичної довідки. Зазначені у ній тілесні ушкодження виключають активні фізичні дії, що були вчинені Перовим наступного дня. Йдеться, зокрема, про жваве перетягання під фотокамери величезної дубової брили.

    Наразі, важливо, аби правоохоронні органи діяли відповідно до закону та дали свою оцінку діям Перова в рамках зареєстрованого кримінального провадження. Адже те, що Перов видає за пам’яткоохоронну діяльність, насправді зводиться до прямого перешкоджання підприємницькій діяльності підприємців, які, не зважаючи на усі воєнного часу, продовжують працювати на відбудову країни, надавати робочі місця і сплачувати податки. Натомість так званий «активіст» фактично блокує цю законну діяльність.