Очільник турецької розвідки зустрівся з лідером ХАМАСу, - ЗМІ

    Читать на русском

    Очільник турецької розвідки зустрівся з лідером ХАМАСу, — ЗМІ

    Очільник турецької розвідки зустрівся з лідером ХАМАСу, — ЗМІ

    Керівник національної розвідки Туреччини Ібрагім Калін зустрівся в катарській Досі з головою політичного бюро терористичного угруповання ХАМАС Ісмаїлом Ханія.

    Про це повідомляє турецька державна телерадіокомпанія TRT.

    За інформацією журналістів, вони обговорили перспективи припинення вогню в Газі, можливі нові обміни полоненими між Ізраїлем та ХАМАСом, а також гуманітарну допомогу, що надходить до сектору.

    Сторони також наголосили, що створення незалежної палестинської держави зі столицею в Єрусалимі є основою стабільності в регіоні, йдеться в публікації TRT.

    Ця зустріч відбулася на тлі переговорів можливої угоди про призупинення війни між Ізраїлем і ХАМАСом, а також звільнення цивільних заручників, захоплених угрупованням під час нападу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

    Минулими вихідними в Парижі керівники розвідок і високопосадовці з Катару, Єгипту, США та Ізраїлю домовилися про рамкові умови, в основі яких лежить 45-денна пауза у військових діях.

    У той час як ХАМАС заявив, що вивчає пропозицію, прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виключив звільнення тисяч в’язнів ХАМАСу або виведення військ з Гази в межах потенційної домовленості про звільнення заручників, залишивши перспективи досягнення угоди неясними.