Водоканал викинув дешевшу фірму, бо не зміг відкрити її документи у старій Windows 7

    КП «Дніпроводоканал» 3 квітня за результатами тендеру замовило ФОП Панченко Андрій Валерійович кабелю на 1,92 млн грн без ПДВ. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

    Замовили 900 м броньованого алюмінієвого високовольтного силового кабелю ААБл-10 3х240 по 2 130 грн/м без ПДВ. Товар будуть поставляти протягом трьох робочих днів після заявки замовника, а оплачувати – протягом місяця після його поставки.

    Крупний постачальник «Укрпровід» у квітневому прайс-листі пропонує такий кабель по 1 876 грн/м без ПДВ, тобто на 12% дешевше. Однак прайсова ціна не включає доставку.

    На торгах ТОВ «Меганом Україна» запропонувало на 100 грн нижчу ціну – 1 916 900 грн, але замовник відхилив його через невідповідність умовам технічної специфікації та іншим вимогам. У протоколі він написав, що ця фірма надала інформацію про технічні та якісні характеристики в пошкодженому архіві .rar, тому документ вважається неподаним. До протоколу був прикріплений знімок екрану із комп’ютера уповноваженої особи. Після цього замовник визначив переможцем наступного учасника Панченка із ціною 1 917 000₴

    «Меганом Україна» вимагала повернути її на тендер. Вона заявила, що подала документи в операційній системі Windows 10 із налаштуванням архіватора «rar» саме під цю систему. А замовник, мовляв, судячи зі скріну, використовує Windows 7 і неоновлений браузер Google Chrome, що і не дозволило відкрити файл. Фірма спробувала відкрити архів .rar у Windows 10 і Windows 7. І виявила, що архів .rar, створений у Windows 10, дійсно неможливо відкрити на сайті «Прозорро» у Windows 7 так, як це зображено на скріні замовника. А в Windows 10 на сайті «Прозорро» все відкривається. Скаржник додав скрін. У «Наших грошей» файл теж відкрився. Фірма нарікав, що замовник не спробував відкрити архів .rar іншими способами.

    Замовник у відповідь на вимогу лише повторив причини відхилення зі свого протоколу.

    Із 2023 року підприємець Андрій Панченко із Підгородного натендерив 11,31 млн₴

    Директором КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради є Юрій Гамазинський, а уповноваженою особою із закупівель – Геннадій Деменін.