Розвідка Британії: РФ у березні посилила атаки на південний захід від Донецька, але без «помітних здобутків»

    Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях поблизу Бахмута, березень 2024 року

    Розвідка Великої Британії 4 квітня оприлюднила підрахунки російських атак по лінії фронту за березень, відзначивши, що вони дещо скоротилися порівняно з лютим.

    «На лінії фронту, кількість зафіксованих російських атак була на 9% нижчою у березні 2024 року порівняно з лютим 2024-го, скоротившись від близько 2 340 до 2 120», – йдеться в зведенні.

    Розвідка зазначає, що кількість нападів на Авдіївському напрямку склала третину від загальної кількості в лютому, коли місто захопили російські війська. Але ця частка впала до чверті в березні.

    «Відомі російські атаки на південний захід від Донецька збільшилися від 721 в лютому до 806 у березні, складаючи 38% від усіх атак на лінії фронту. Попри ці зусилля, Росія не досягла жодних значних здобутків у цьому районі і продовжує битися за маленькі населені пункти, в тому числі Новомихайлівку, Георгіївку та Урожайне», – додає відомство.

    Генеральний штаб Збройних сил повідомив вранці 4 квітня, що на Новопавлівському напрямку Сили оборони відбили 22 атаки російських військ. Командування раніше зазначало, що напрямок залишається найбільш активним, зокрема, триває оборона Новомихайлівки та Урожайного.

    Форум