У мережі поширюють "цитату" міністра оборони Польщі, згідно з якою українців, у яких прострочено паспорт, депортуватимуть

    Читать на русском

    У мережі поширюють

    У мережі поширюють " цитату " міністра оборони Польщі, згідно з якою українців, у яких прострочено паспорт, депортуватимуть

    Її сьогодні оприлюднила газета Financial Times.

    "Він заявив, що ці громадяни України будуть депортовані, а їхнє право на перебування в Польщі не буде продовжено", — йдеться у статті. Там уточнюється, що він сказав про це у середу.

    Проте, зважаючи на все, Владислав Косиняк-Камиш про депортацію прямо не говорив. Принаймні у тому формулюванні, що наводить британське видання.

    Першоджерело слів міністра — вчорашній ефір польського телеканалу Polsat News, звідки його процитували багато медіа.

    Відповідаючи на запитання, як відреагує Польща, якщо Київ звернеться за допомогою у поверненні українців, у яких буде прострочено паспорт, він відповів: "Можлива будь-яка підтримка" (цитата Reuters).

    Тобто прямо про "депортацію" нічого не сказано. А "допомога у поверненні" може трактуватися досить широко. Наприклад, як відмова продовжувати тимчасовий захист або виплачувати допомогу.

    Інші ЗМІ, польські та міжнародні, також не наводять слів міністра, де він прямо б говорив про депортацію військовозобов’язаних українців.

    24.04.2024 — різне qrxiquirriexant

    24.04.2024 — різне