Сергій Лукашов: Чи не хоче держава спитати, де був Ігор Клименко перші два тижні вторгнення?

    Колишній Начальник Кам’янського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області Сергій  Лукашов на своїй сторінці у Фейсбук розмістив відео в якому повідомив, що Ігор Клименко, який зараз є міністром МВС, перші два тижні від початку вторгнення Росії у 2022 році переховувався у Львові. 

    За словами Лукашова Ігор Клименко покинув напризволяще особовий склад поліції, якою тоді керував і два тижні підлеглі від нього не чули жодного наказу, повідомлення чи хоча б слова підтримки. Саме через це, як звертає увагу Лукашов, керівники поліції на місцях були дезорієнтовані. Відсутність керівника на багатьох вплинула як фактор втрати контролю над ситуацією, особливо це стосувалося регіонів в яких військові дії і окупація почалася 24 лютого. Багато хто сприйняв відсутність прямих наказів з центру як можливість для здачі інтересів країни ворогу, яка буда схвалена на всіх рівнях.

    Сергій Лукашов пропонує владі перед тим як приймати закони щодо покарання чоловіків, які працюють за кордоном, спочатку розібратися з тими, хто ухилився від своїх обов’язків захищати країну знаходячись на посадах. Велика кількість підлеглих не розуміла що відбувається, чи розраховувати на допомогу, що буде далі, багато хто з поліцейських опинилися в оточенні, загинули, до останнього рятуючи людей і захищаючи країну від загарбників. Це справжні герої. Нажаль керівництво їх залишило без підтримки у найважчі перші дні вторгнення. Наголошує Сергій Лукашов.

    В коментарях під відео люди підтримують Лукашова, пишуть, що це правда і що перед тим як питати з людей, варто спитати з посадовців: « Абсолютна правда, це факт» пише один з 480 коментаторів, «Ви праві на всі 100%», погоджується інший. «Не втік, а евакуювався, не кинув особовий склад, а дав можливість проявити ініціативу» - підтримує автора ще один коментатор. Дехто навіть пропонує віддати зрадників під трибунал.  

    Автор: Михайло Осауленко