Битва за Часів Яр розпочалася: ЗМІ публікують репортаж з оборони міста

    Читать на русском Read in English

    Битва за Часів Яр розпочалася: ЗМІ публікують репортаж з оборони міста

    Битва за Часів Яр розпочалася: ЗМІ публікують репортаж з оборони міста

    The Kyiv Independent публікує репортаж із оборони Часового Яру.

    РФ тут постійно тисне за рахунок переваги в людях та зброї, і її стратегія «починає приносити свої плоди: виснажені нескінченними позиційними боями, перевантажені українські підрозділи починають втрачати позиції», а РФ уже натрапила на перші вулиці міста.

    Українські військові втомилися від тривалого перебування на лінії фронту без ротації та затримки підготовки укріплених оборонних ліній.

    Основна зброя України тут зараз – це дрони. Але й 90% українських поранень – це саме наслідок роботи російських дронів. Хоча РФ атакує набагато ширшим набором зброї.

    «Іноді у повітрі так багато дронів, так багато людей, які бажають працювати одночасно, що наші хлопці зрештою заважають відеотрансляції один одного», — каже український військовий.

    Також російські дрони стали оснащені нічним баченням, що суттєво ускладнило евакуацію поранених.

    "Раніше можна було евакуювати поранених у нічний час на машинах, але тепер часто доводиться витягувати їх пішки медикам або піхоті", — розповідають військові медики.

    Головна проблема України – нестача солдатів. Розуміючи це, РФ атакує у кількох місцях, створюючи перенапругу української оборони.

    Місто є "воротами" в агломерацію чотирьох міст — від Костянтинівки через Дружківку до Краматорська та Слов’янська, які складають основу оборони України в Донецькій області, зазначає видання.

    різне qkxiqdxiqdeihrant