Суд у Франції остаточно підтвердив обвинувачення експрем’єру Фійону

    Касаційний суд затвердив обвинувальну частину вироку, який стосовно Франсуа Фійона 9 травня 2022 року ухвалив Апеляційний суд Парижа

    Касаційний суд Франції 24 квітня остаточно підтвердив винуватість колишнього прем’єр-міністра та кандидата в президенти країни Франсуа Фійона у справі про розтрату громадських коштів. Про це повідомляють французькі медіа.

    Касаційний суд остаточно підтвердив обвинувачення проти Фійона в розтраті та незаконному привласненні державних коштів у справі про фіктивне працевлаштування дружини в Національних зборах на посаді помічника депутата. За висновками слідства, це призвело до виплат Пенелопі Фійон мільйонів євро бюджетних коштів.

    Суд також залишив чинним вирок дружині Фійона – два роки позбавлення волі умовно і штраф у розмірі 375 тисяч євро.

    Касаційний суд затвердив обвинувальну частину вироку, який стосовно Франсуа Фійона 9 травня 2022 року ухвалив Апеляційний суд Парижа.

    Експрем’єра тоді засудили до реального позбавлення волі на один рік. Йому також призначили трирічний умовний термін, штраф у 375 тисяч євро та позбавили права обіймати виборні посади протягом 10 років.

    Касаційний суд оцінив як недостатньо обґрунтоване рішення апеляційної інстанції щодо реального терміну ув’язнення для Фійона. Найближчими місяцями в Апеляційному суді Парижа відбудеться нове слухання для визначення його покарання.

    Ця справа позбавила Франсуа Фійона шансів на перемогу на президентських виборах 2017 року, в яких він брав участь як кандидат правої партії «Республіканці».

    Форум