Суд арештував голову Федерації спортивного покеру у справі БЕБ про підпільні покер-клуби

    покер

    Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом підозрюваним у незаконній діяльності з організації та проведення азартних ігор, серед них – голова Всеукраїнської федерації спортивного покеру.

    Про це пише українська редакція Forbes із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

    За словами співрозмовників видання, двом із чотирьох підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою "за незаконну діяльність з організації та проведення азартних ігор". Зокрема, суд відправив під варту очільника Всеукраїнської федерації спортивного покеру України, чинним президентом федерації на її сайті вказано Сергія Єфіменка.

    Що відомо про справу незаконних покер-клубів?

    23 січня Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомило про обшуки у мережі незаконних покер-клубів у Києві, Харкові та Одесі. Їх організаторам оголосили 4 підозри про вчинення кримінальних правопорушень у складі організованої групи за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 203-2 (Незаконна організація азартних ігор), ч. 3 ст. 209 (Легалізація злочинних доходів) КК України.

    БЕБ не називало мережу, але оприлюднило фото обшуків, які вказують на столичний клуб Full House на Хрещатику. На його сторінках у соцмережах повідомлялося, що клуб тимчасово не працює. Також не працює однойменний покерний клуб в Одесі, хоча клуб Full House у Харкові про перерву в роботі не повідомляв, анонсувавши новий турнір.

    В липні минулого року правоохоронці вже проводили обшуки у цій мережі покер-клубів. Тоді було вилучено близько 4 млн грн готівкою в еквіваленті, чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони фігурантів, 40 столів для гри в покер тощо. На вилучене майно вартістю понад 16 млн грн накладено арешт. Однак після обшуків фігуранти провадження закупили нове обладнання та продовжили надавати послуги з нелегальних азартних ігор, повідомляли у БЕБ.

    У цьому ж покерному клубі правоохоронці проводили обшуки у червні 2021 року.

    Автор: Михайло Орлюк