На Хмельниччині офіцер судової охорони вимагав 20 тисяч доларів хабара від поліцейського

    Читать на русском

    На Хмельниччині офіцер судової охорони  вимагав 20 тисяч доларів хабара від поліцейського

    На Хмельниччині офіцер судової охорони вимагав 20 тисяч доларів хабара від поліцейського

    За гроші посадовець обіцяв закрити справу про вимагання грошей у п’яного водія.

    Правоохоронці викрили на хабарі 44-річного заступника командира Теруправління Служби судової охорони у Хмельницькій області. Посадовець обіцяв за 20 тис. доларів закрити кримінальне провадження щодо поліцейського, який вимагав хабар у п’яного водія. Про це 1 травня повідомили у ДБР.

     ekikdiqrqidqtant

    З’ясувалося, що наприкінці серпня 2023 року 37-річний поліцейський зупинив водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронець почав схиляти порушника до хабара, про що пізніше стало відомо вищому керівництву. За це щодо поліцейського відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 370 ККУ (провокація хабара). Йому загрожувало до 5 років ув’язнення.

    Відтак, працівник Служби судової охорони запевнив 37-річного правоохоронця, що знайомий з прокурорами й працівниками ДБР, тому зможе залучити свої зв’язки й за 20 тис. доларів винагороди закрити кримінальне провадження.

    Однак, натомість поліцейський повідомив про ситуацію слідчим, які задокументували факт хабарництва з боку заступника командира Теруправління Служби судової охорони. Йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України (пропозиція та обіцянка здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе й третіх осіб). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.